Kury polne z Prosciutto i rozmarynem z białą fasolą
Kury kornwalijskie z Prosciutto i rozmarynem z białą fasolą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.67 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 110g białka, 77 g tłuszczu, oraz w sumie 1512 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz prosciutto di parma, czosnek, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Garlic & Rosemary Cornish Game Hens, Kury po korniszońsku z czosnkiem i rozmarynem, oraz Pachnące truflami kury z dziczyzny z Prosciutto i grzybami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Skrop prostokątne naczynie do pieczenia z 1 łyżeczką oliwy z oliwek
Kury skropić z przodu i z tyłu, Po 1 łyżeczce oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem, a całość natrzeć posiekanym rozmarynem i czosnkiem.
Połóż pierś-side-up w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia i zasłoń prosciutto na wierzchu kurczaków. Piecz, aż prosciutto będzie chrupiące i piersi rejestrują 68° w najgłębszym punkcie na natychmiastowym termometrze odczytu, 18 do 25 minut.
Wyjąć poussins z patelni i odstawić.
Fasolę przełożyć na patelnię i wymieszać, aby pokryć sokami. Doprawić solą i pieprzem i wrócić do piekarnika, aż gorące, o 5 protokół.
Fasolę i kury podawać natychmiast.