Kury kornwalijskie z owocami, orzechami włoskimi i miodem jabłkowym

Kury kornwalijskie z owocami, orzechami włoskimi i miodem jabłkowym
Kury kornwalijskie z owocami, orzechami włoskimi i miodem jabłkowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.77 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1019 kalorii, 55g białka, oraz 65 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soku jabłkowego, masła, moreli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Rock Cornish Game kury z lawendowo-miodową glazurą, Grillowane kury kornwalijskie z musztardą miodowo-Kolendrową, oraz Cornish Game kury z miodowo-musztardowo-czosnkowo-Kolendrową glazurą.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Na patelni połączyć jabłka, morele, rodzynki, orzechy włoskie, cynamon i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Rozprowadzić mieszaninę na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
W małej misce, połączyć sok jabłkowy, miód, tymianek i 1/4 łyżeczki soli, aby glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Posypać kury kornwalijskie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i umieścić je od strony piersi w dół na wierzchu mieszanki owoców i orzechów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Kury posmarować odrobiną glazury, a następnie gotować przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
7
Wyjmij patelnię z piekarnika. Wymieszać mieszankę owocowo-orzechową i obrócić kury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Posmaruj je większą ilością glazury, Przywróć patelnię do piekarnika i gotuj, aż skończysz, o 15 minut dłużej. Kury po raz ostatni glazurować i podawać z sosem owocowo-orzechowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Propozycje Menu: ziemisty dziki ryż lub bulgar pilaf zbalansują słodki sos owocowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
10
Rekomendacja wina: owoce i orzechy w tym daniu będą dobrze komponować się z bogatą teksturą i smakiem Tokaj Pinot Gris, białego z Alzacji we Francji. Czerwone wino o obfitym owocowym smaku, takie jak grenache z Kalifornii, byłoby kolejnym dobrym wyborem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pinot GrisPinot Gris
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn