Kury Korniszonowe z masłem szałwiowym
Kury Korniszonowe z masłem szałwiowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 2007 kalorie, 139g białka, oraz 157 g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz do 7 liści szałwii, masło, cornish kury gry i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Niedzielna Kolacja: kury Korniszonowe z migdałowym kuskusem, Kury po korniszońsku z szałwią i czosnkiem, oraz Szałwia i czosnek-natarte kury Korniszonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Umieść kury na tacy z prześcieradłem wyposażonym w stojak chłodzący w lodówce, aby wysuszyć skórę na 1 godzinę. Tymczasem na małej patelni na średnim ogniu roztop masło z szałwią, skórką, solą i pieprzem.
Wyjmij kury z lodówki. Rozgrzej 2 duże Patelnie saute na średnim ogniu, lekko posmaruj olejem. Kury przyprawiamy solą i pieprzem i pieczemy, skórką w dół, na patelniach. Podsmażyć, aż skóra karmelizuje się i staje się złotobrązowa i chrupiąca, około 7 do 10 minut. Obróć ptaki i posmaruj masłem szałwiowym.
Posypać Topy posiekanym boczkiem i umieścić w nagrzanym piekarniku, aby zakończyć gotowanie, 25 do 30 minut, fastrygowanie od czasu do czasu.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.