Kurczak żurawinowy I
Kurczak z żurawiną I zajmuje około 9 godzin i 30 minut od początku do końca. To danie główne ma 437 kalorii , 25 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,61 USD za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 664 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i przyjazną dla FODMAP . Udaj się do sklepu i kup mieszankę zupy cebulowej, galaretowaty sos żurawinowy, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 70% , co jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen , sałatka z kurczakiem z żurawiną i pekanami oraz chleb dyniowy z żurawiną .
Instrukcje
Umieść piersi kurczaka w szklanym lub nie reagującym z żywnością naczyniu do pieczenia.
Wymieszaj w misce zupę cebulową, sos żurawinowy i dressing francuski, aż do dokładnego połączenia się składników.
Polać piersi kurczaka. Przykryć naczynie do pieczenia folią spożywczą i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Zdejmij folię z naczynia do pieczenia i przykryj je luźno folią aluminiową.
Piecz kurczaka w nagrzanym piekarniku, aż wierzch będzie bulgoczący i lekko zrumieniony, około 1 godziny i 15 minut.