Kurczak ze śliwkami i boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka ze śliwkami i bekonem. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 561 kalorii, 34g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką miód, zmielony cynamon, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Roladki z kurczaka z boczkiem nadziewane śliwkami (Envueltos de Pollo, Tocineta y Ciruela), Kurczak ze śliwkami i Oregano, oraz Kurczak ze śliwkami i Oregano.
Instrukcje
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku rozgrzać oliwę z oliwek, dodać boczek i gotować przez około 3 do 5 minut lub aż chrupiące.
Wyjąć i odstawić na bok.Kurczaka natrzeć solą i pieprzem i do garnka.
Saute przez około 3 minut z każdej strony lub do brązowego.
Wyjąć z garnka i odstawić z boczkiem.
Dodać cebulę do garnka i gotować przez około 5 minut lub aż przezroczyste, dodać więcej oliwy z oliwek, jeśli to konieczne.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę więcej.
Dodać czerwone Wino i drewnianą łyżką zeskrobać dno garnka.
Dodaj kurczaka, boczek i pozostałe składniki do garnka. Gotować na średnim ogniu przez około 1 godzinę i 15 minut, aż kurczak zostanie ugotowany i sos zgęstnieje.
W razie potrzeby dodaj więcej bulionu z kurczaka.
Podawać na ciepło na białym ryżu.