Kurczak zapiekany z pesto z kolendry
Pieczony kurczak z pesto kolendry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 26g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz liście kolendry, sól i pieprz, połówki piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczony łosoś z pesto Cilantro-Pepito, Łosoś zapiekany z pestkami dyni-pesto z kolendry, oraz Łosoś zapiekany z pestkami dyni-pesto z kolendry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Obie strony kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Umieść kurczaka w gorącej patelni i gotować, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 3 protokół na stronę.
Tymczasem umieścić orzeszki piniowe w małej suchej patelni i ustawić na średnim ogniu. Toast orzechy, aż złoty kolor, o 3 protokół, potrząsając patelni często, aby zapobiec spalaniu.
Przenieś orzeszki piniowe do blendera lub robota kuchennego i dodaj kolendrę, kwaśną śmietanę, pozostały 1 łyżkę oleju, czosnek i 1/2 łyżeczki soli. Proces aż do gładkości, dodając wodę, w razie potrzeby, aby utworzyć gęstą pastę.
Kurczaka podawać z łyżką pesto na wierzchu.