Kurczak zapiekany w piecu z ziołami w sosie z oliwy z pietruszki
Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 12g białka, oraz 5G tłuszczu. Mieszanka czosnku w proszku, oliwy z oliwek, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z natką pietruszki Orzo, Łosoś pieczony w piecu z sosem oliwkowym Picholine, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W 2 dużych woreczkach z zamkiem błyskawicznym podziel połowę mąki, czosnek w proszku, cebula w proszku, musztarda w proszku, oregano, tymianek, sól i czarny pieprz między każdą torebkę.
Umieść 6 piersi z kurczaka w każdej torebce. Uszczelnij torby i wstrząśnij, aby pokryć.
Wyjmij kurczaka z worka, wytrząsając nadmiar powłoki.
Przenieś kurczaka do blachy do pieczenia i spryskaj oliwą z oliwek sprayem do gotowania.
Piec 25 do 30 minut, aż kurczak będzie złoty kolor i gotowane przez.
Podawać 4 połówki piersi kurczaka z sosem z oliwy z pietruszki do tego posiłku i przechowywać w lodówce pozostały kurczak, aż będzie gotowy do użycia.
W mini-maszynce umieścić liście pietruszki.
Skropić oliwą z oliwek i połączyć.
Dodać więcej oliwy z oliwek, aż do uzyskania pożądanej konsystencji sosu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Łyżką kurczaka i podawać.