Kurczak z winem i estragonem
Kurczak z winem i estragonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 3,02 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 800 kalorii, 64G białka, oraz 58 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, oliwę z oliwek, świeżo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Spróbuj Kurczak z czerwonym winem i estragonem, Kurczak w estragonie i sosie winnym Vol Au Vents, oraz Kurczak w sosie śmietanowym z białego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej szklance lub misce ze stali nierdzewnej połącz 2 łyżki wina i 1/2 łyżeczki suszonego estragonu. Odstawić.
Kurczaka zalać oliwą z oliwek i ułożyć kawałki, skórki do góry, na dużej patelni.
Kawałki kurczaka posypać pozostałą 1 łyżką wina i doprawić 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Każdy kawałek kurczaka polać kawałkiem masła.
Kurczaka gotować przez 15 minut, a następnie posypać pozostałym 1 1/2 łyżeczki estragonu. Smażyć kurczaka i gotować, aż piersi są po prostu zrobić, o 20 minut dłużej.
Usuń piersi i gotować nogi, aż gotowe, o 5 minut dłużej.
Wyjąć patelnię do pieczenia z piekarnika; powrócić piersi do patelni.
Podgrzej brojlery. Podlewać kurczaka, a następnie dusić, aż skóra będzie złoty kolor, o 2 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Wylać tłuszcz z patelni. Ustaw patelnię na umiarkowanym ogniu i dodaj zarezerwowaną mieszaninę wina i estragonu oraz wodę. Doprowadzić do wrzenia, skrobając dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do około 3 łyżki stołowe, o 3 protokół.
Dodać nagromadzone soki z kurczaka i szczyptę soli i pieprzu. Łyżka sosu na kurczaka.
Rekomendacja wina: pełne, rustykalne czerwone wino z południa Francji jest idealnym wyborem do tego tradycyjnego francuskiego Dania. Gigondas, Ctes-du-Rhne lub Crozes-Hermitage, każdy z Doliny Rhne, byłby dobrym wyborem.