Kurczak z sosem serowym
Kurczak z sosem serowym trwa około 4 godziny i 20 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 785 kalorii, 81g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Za 4,26 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z Taste of Home wymaga pokrojonych migdałów, połówek piersi z kurczaka, serka śmietankowego i soli. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżką wynik 62%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Pieczony Kurczak Z Sosem Serowo-Śmietanowym, Rigatoni z kurczakiem i serem z sosem śmietanowym z pieczonego czosnku, oraz Makaron z kurczakiem z sosem śmietanowo-serowym (Zwt3 Western).
Instrukcje
Posmaruj kurczaka roztopionym masłem; posyp dressingiem, solą i pieprzem.
Wlać 1/4 szklanki bulionu do 5-qt. powolna kuchenka; dodaj kurczaka. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4-5 godzin lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°.
Wyjmij na półmisek do serwowania; trzymaj się ciepło. Zarezerwuj 3/4 szklanki soków do gotowania; odstawić.
W dużym rondlu ugotuj cebulę na maśle na średnim ogniu do miękkości. Dodaj zupę, soki do gotowania, czosnek i pozostały bulion; podgrzej.
Dodaj ser śmietankowy; gotuj i mieszaj, aż ser się rozpuści.
Podawać z kurczakiem i ryżem; posypać migdałami.