Kurczak z ryżem w kremowym sosie ziołowym
Kurczak i ryż z kremowym sosem ziołowym to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 386 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka twarogu, ryżu, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest dobre. Spróbuj Kurczak z pieczarkami w kremowym sosie ziołowym, Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie ziołowym, oraz Makaron z kremowym sosem ziołowo-grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić pierwsze 3 składniki do wrzenia na dużej patelni; dodać kurczaka. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut, obracając kurczaka po 8 minutach.
Usuń kurczaka z patelni. Odstawić; ogrzać.
Doprowadzić gotowanie płynu do wrzenia; gotować 5 minut lub do zmniejszenia do 2/3 szklanki.
Połączyć 1 łyżka wody i skrobi kukurydzianej; dodać do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Dodać serek śmietankowy; gotować do dobrze wymieszanego, stale mieszając trzepaczką.
Podawać kurczaka na ryżu; SOS łyżka na kurczaka.
Posypać natką pietruszki.