Kurczak z południowo-zachodnią salsą

Kurczak z południowo-zachodnią salsą
Kurczak z południowo-zachodnią salsą może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 45g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oleju canolan, czosnek w butelce, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Południowo-zachodni Grillowany kurczak z salsą Mango, Kurczak południowo-zachodni z salsą Mango-brzoskwiniową, oraz Salsa Południowo-Zachodnia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Połączyć 1/2 łyżeczki kminku, 1/2 łyżeczki kolendry, sól, pieprz czarny, i pieprz czerwony; posypać mieszaninę równomiernie kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
KolendraKolendra
Cały KurczakCały Kurczak
KminekKminek
SólSól
3
Dodać kurczaka na patelni; gotować 7 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Podczas gotowania kurczaka, podgrzać Pozostałe 1 łyżeczka oleju w małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj czosnek do patelni; smażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przenieść mieszaninę cebuli do dużej miski; dodać pozostałe 1/2 łyżeczka kminku, pozostałe 1/4 łyżeczka kolendry, pomidor, i pozostałe składniki do mieszanki cebuli, rzucając dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PomidorPomidor
KminekKminek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 65 dolarów za butelkę.
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Wyjątkowy 2012 ma warstwy dzikiej wiśni, lukrecji, czarnego pieprzu i cynamonu. Blady rubinowy czerwony kolor i jedwabiste taniny pokazują nam, jak majestatyczna jest ta strona.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn