Kurczak z pieczarkami w sosie orzechowym

Kurczak z pieczarkami w sosie orzechowym
Kurczak i grzyby w sosie orzechowym to bezglutenowe danie główne. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 791 kalorii, 25g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka wysuszonego kokosa, kurkumy w proszku, sułtanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczarki Faszerowane Orzechami, Orzechowy Pieczony kurczak i pomarańczowy sos zanurzeniowy, oraz Tetrazzini z kurczaka (makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym).

Instrukcje

1
W blenderze przetwarzamy cebulę, przecier pomidorowy, orzechy nerkowca, garam masala, czosnek, chili w proszku, sok z cytryny, kurkumę, kostkę bulionu drobiowego, sól i jogurt.Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka Bulionowa Z KurczakaKostka Bulionowa Z Kurczaka
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Garam MasalaGaram Masala
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
KurkumaKurkuma
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Rozgrzać olej w garnku na średnim ogniu i smażyć mieszankę przypraw przez 3 minuty
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj 1 łyżkę liści kolendry i gotuj przez 1 minutę
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
4
Dodać kurczaka i sułtanki i mieszać smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Lekko Uprażonych Orzeszków Piniowych4 łyżki Lekko Uprażonych Orzeszków Piniowych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Dodać grzyby i wodę, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, lub aż kurczak będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Pozostałe liście kolendry posypać wierzchem.Ryż umyć i dobrze osuszyć.Roztopić masło w garnku i usmażyć nasiona kminku, gdy zaczną pękać dodać ryż i wymieszać, smażyć przez 2 minuty
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Groszek Goya®Groszek Goya®
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać wodę i sól, wymieszać doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez 18 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
W międzyczasie wymieszaj owoce z mlekiem kokosowym i dopraw solą do smaku.Wyłączyć ogień i odstawić ryż na 10 minut, podnieść pokrywkę i puch ryżu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala

Składniki

1małejabłko, rdzeniowane i w małych kostkachjabłko, rdzeniowane i w małych kostkach4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż basmatiryż basmati28papryka habaneroBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)113papryka habaneroostra włoska kiełbasa (wyjęta z osłonek)ostra włoska kiełbasa (wyjęta z osłonek)57papryka habaneroorzechy nerkowcaorzechy nerkowca2largespiersi z kurczaka w kostcepiersi z kurczaka w kostce1dobra kostka rosołowa z kurczakadobra kostka rosołowa z kurczaka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania5uncje płynówpłyn uncje mleko kokosowepłyn uncje mleko kokosowe2caleogórki, małe kostkiogórki, małe kostki2warzywo (np. szpinak)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki6smallsdaktyle w małych kostkachdaktyle w małych kostkach2Spód: okruszki z herbatników grahamkokos osuszonykokos osuszony2Spód: okruszki z herbatników grahamświeże liście kolendry, posiekaneświeże liście kolendry, posiekane2warzywo (np. szpinak)garam masalagaram masala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoczosnek, pulpaczosnek, pulpa1porcja startego parmezanukrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone2Spód: okruszki z herbatników grahamolejolej1łyżka czerwony ocet winnycebula, ćwiartkacebula, ćwiartka1porcja startego parmezanujogurt zwykłyjogurt zwykły1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala4trochę posiekanej cukinii1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1cebula dymka w plasterkachcebula dymka w plasterkach1porcja startego parmezanusułtanasułtana2Spód: okruszki z herbatników graham2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego1małepomidory w małych kostkachpomidory w małych kostkach1warzywo (np. szpinak)kurkuma w proszkukurkuma w proszku1kufle1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn