Kurczak i grzyby w sosie orzechowym to bezglutenowe danie główne. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 791 kalorii, 25g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka wysuszonego kokosa, kurkumy w proszku, sułtanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczarki Faszerowane Orzechami, Orzechowy Pieczony kurczak i pomarańczowy sos zanurzeniowy, oraz Tetrazzini z kurczaka (makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym).
Instrukcje
1
W blenderze przetwarzamy cebulę, przecier pomidorowy, orzechy nerkowca, garam masala, czosnek, chili w proszku, sok z cytryny, kurkumę, kostkę bulionu drobiowego, sól i jogurt.Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka Bulionowa Z Kurczaka
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Rozgrzać olej w garnku na średnim ogniu i smażyć mieszankę przypraw przez 3 minuty
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj 1 łyżkę liści kolendry i gotuj przez 1 minutę
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
4
Dodać kurczaka i sułtanki i mieszać smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Lekko Uprażonych Orzeszków Piniowych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Dodać grzyby i wodę, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, lub aż kurczak będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Pozostałe liście kolendry posypać wierzchem.Ryż umyć i dobrze osuszyć.Roztopić masło w garnku i usmażyć nasiona kminku, gdy zaczną pękać dodać ryż i wymieszać, smażyć przez 2 minuty
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Groszek Goya®
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać wodę i sól, wymieszać doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez 18 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
W międzyczasie wymieszaj owoce z mlekiem kokosowym i dopraw solą do smaku.Wyłączyć ogień i odstawić ryż na 10 minut, podnieść pokrywkę i puch ryżu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę