Kurczak Z Papryką
Kurczak z papryką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 411 kalorii, 27g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pomidory w puszkach, cebulę, udka z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa z białej soczewicy z chorizo i kremem z papryki-Soupe aux lentilles blondes avec chorizo et crème au paprika, Kurczak Papryka, oraz Kurczak Z Papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić kurczaka na sucho.
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5-quart na umiarkowanym ogniu do gorąca, a następnie gotować skórę, aż renderuje około 1/4 szklanki tłuszczu. Wyrzucić skórę za pomocą łyżki szczelinowej.
Cebulę ugotować z solą w tłuszczu w garnku na umiarkowanie dużym ogniu, przykrytym, mieszając od czasu do czasu i zmniejszając ogień, jeśli to konieczne, aż cebula będzie bardzo miękka, ale nie rumiana, około 5 minut.
Dodać paprykę i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszaj pomidory i bulion, energicznie mieszając, aby rozbić pomidory.
Dodać kurczaka i dusić, przykryte, mieszając od czasu do czasu, 10 protokół. Dusić, uncovered, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, 5 do 10 minut dłużej.
Wymieszać mieszaninę mąki i wymieszać z sosem. Dusić, mieszając, aż sos lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia, następnie doprawić solą i wymieszać w 2 łyżkach kwaśnej śmietany.
Podawać, posypane natką pietruszki, nad makaronem lub ryżem, z dodatkiem kwaśnej śmietany na boku.
* Kurczak można przygotować, bez kwaśnej śmietany, 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, przed schłodzeniem, przykryć.