Kurczak z musztardowym sosem Mascarpone Marsala
Kurczak z musztardowym sosem Mascarpone Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 738 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, fettuccine, musztarda dijon, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 43 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Tortellini, pieczarki w sosie śmietanowym Marsala-Mascarpone, Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, oraz Kurczak w musztardzie z fasolą, czosnkiem i serem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać kurczaka i gotować tylko do brązowego, o 4 protokół na stronę.
Kurczaka przełożyć na talerz i lekko ostudzić.
Podczas gdy kurczak chłodzi, stopić 2 łyżki masła do tej samej patelni na średnim ogniu, następnie dodać cebulę i saute do miękkości, o 2 protokół.
Dodać grzyby i czosnek i podsmażyć, aż grzyby będą miękkie i soki odparować, o 12 protokół.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż zostanie zmniejszona o połowę, o 4 protokół. Wymieszać z mascarpone i musztardą.
Pokrój piersi kurczaka w poprzek na plastry o grubości 1/3 cala. Powrót kurczaka i wszelkie nagromadzone soki na patelnię. Dusić, odsłonięte, na średnim ogniu, aż kurczak jest tylko gotowane przez i sos lekko zgęstnieje, o 2 protokół. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki. SOS doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tymczasem doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać fettuccine i gotować, aż al dente, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Drenaż. Fettuccine wymieszać z 3 łyżkami masła i doprawić do smaku solą i pieprzem. Obróć fettuccine na talerze. Łyżka mieszanki kurczaka na wierzchu.
Udekorować gałązkami pietruszki i podawać.