Kurczak z mandarynkami
Kurczak z mandarynkami to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 370 kalorii, 37g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soku z cytryny, masło, marmolada pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Spróbuj Pomarańcze z kurczaka i mandarynki, Sałatka z kurczaka z mandarynkami i orzechami pekan, oraz Sałatka szpinakowa z kurczakiem i mandarynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać masło i olej na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Połącz marmoladę pomarańczową, skrobię kukurydzianą, sok z cytryny i musztardę w małej misce, dobrze mieszając mieszaninę trzepaczką. Delikatnie wymieszać z pomarańczami.
Dodać mieszaninę Marmolady do patelni; przykryć i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub aż sos jest lekko gęsty, mieszając raz.