Kurczak z kurkumą i kminkiem z Chiles, cynamonowymi pomarańczami i oliwkowo-Ciecierzycowym kuskusem
Kurkuma i kminek z kurczaka z Chiles, cynamon pomarańcze i oliwkowo-ciecierzyca kuskus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 874 kalorii, 44g białka, oraz 43g tłuszczu. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz papryki jalapeno, ciecierzyca, laski cynamonu, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tagine z ciecierzycy z cynamonem, kminkiem i marchewką, Kuskus Izraelski z pieczonym bakłażanem i sosem cynamonowo-kminkowym, oraz Złota Kurkuma Rosół Z Ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć skrzydełka z kurczaka do małego garnka. Przykryć wodą i posypać solą. Dusić delikatnie przez 30 minut.
W międzyczasie połącz pozostałe kawałki kurczaka z sokiem z limonki, sokiem z 1 pomarańczy i połową czosnku.
Obficie posypać solą morską i wrzucić do herbu. Przykryć i marynować w temperaturze pokojowej przez co najmniej 45 minut i do 1 godziny.
Podgrzać EVOO na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurkumę i nasiona kminku i mieszać przez minutę do toast przyprawy.
Dodaj liście laurowe, laski cynamonu i papryki chile, i gotować przez minutę lub 2 Więcej.
Dodać kurczaka i włączyć do pokrycia go z przyprawionym olejem, a następnie gotować, aż kurczak jest lekko rumiane, o 10 protokół.
Pozostałą pomarańczę pokroić w plasterki i dodać do patelni wraz z oliwkami. Gotować do ogrzania.
Wyjmij skrzydełka kurczaka z płynu do kłusowania i dodaj 1 szklankę płynu do patelni. Częściowo przykryć i dusić jeszcze przez 20 minut.
Usuń laski cynamonu. (Jeśli nie podajesz kurczaka natychmiast, ostudzić, a następnie przechowywać go w lodówce. Wszelkie resztki kłusowniczego płynu przechowuj oddzielnie. Podgrzej kurczaka na średnim ogniu i przygotuj kuskus przed podaniem.)
Połącz 1 1/2 szklanki reserved kłusowania płyn, masło, ciecierzyca i kolendry w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wymieszać z kuskusem. Wyłączyć ogień, przykryć patelnię i odstawić na 5 minut. Puch z widelcem.
Kuskus podawać z kurczakiem.