Kurczak z kolendrą z salsą Mango
Kurczak z kolendrą z salsą Mango może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 289 kalorii, 14g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i zbierz sól, zmielone nasiona kolendry, pomarańczę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 62 smakoszy i kucharzy. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 78%. Spróbuj Piersi kurczaka z mąką kukurydzianą-skórką z kolendry i czarną fasolą-salsą Mango, Łosoś Z Kolendrą / Cilantro Mango Salsa, oraz Paprikan i kolendra przetarte steki z salsą pomarańczowo-Kolendrową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierś z kurczaka posypać solą i 1 łyżeczką czarnego pieprzu; odstawić na 10 minut. Równomiernie pokryć zmieloną kolendrą.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Gotować pierś z kurczaka, brązowieje dobrze po obu stronach, aż nie będzie już różowy w środku.
Wyjąć z ognia, pozostawić do ostygnięcia piersi przed krojeniem.
W misce, wymieszać mango, pomarańcza, cebula, pieprz chile, świeża kolendra i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu.
Wlać salsę na pokrojoną pierś z kurczaka i podawać.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.