Kurczak Z Klasą
Elegancki kurczak może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, musztarda dijon, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak Z Klasą, Kurczak Z Klasą, oraz Klasyczna sałatka z kurczaka z daktylami i orzechami Macadamia, Back To Butter & a Giveaway dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu. Kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie zalewamy mąką. Otrząśnij nadmiar.
Rozgrzać masło na dużej patelni na średnim ogniu. Brąz piersi kurczaka z każdej strony, około 3 minut na stronę.
Wlać bulion z kurczaka i białe wino na patelnię i zeskrobać resztki kurczaka z patelni dla smaku. Wymieszać z musztardą. Przykryć i gotować przez kilka minut, aż kurczak będzie "sprężysty", ale nie ugotowany.
Dodać cukinię i suszone pomidory, a następnie doprawić czosnkiem i koperkiem. Przykryć, i gotować, aż cukinia jest miękka i kurczak jest gotowane przez, o 5 do 10 protokół.
Kurczaka wyjąć na talerz i zdjąć patelnię z ognia. Śmietanę wymieszać z płynem do patelni. Jeśli większość płynu odparowała, najpierw wymieszaj trochę więcej wina lub bulionu. Doprawiamy solą do smaku i podajemy kurczaka z polanym sosem.