Kurczak Z Grilla
Kurczak z grilla to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 644 kalorie, 25g białka, oraz 43g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz solankę, sól koszerna, ćwiartki z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Spróbuj Kurczak Z Grilla, Kurczak Z Grilla, oraz Kurczak Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Składniki solanki wymieszać z 2 qts. woda w 2-gal. zamykana plastikowa torba.
Dodać kurczaka, zapiekać i schładzać przez 15 minut do 2 godzin.
Zrobić sos: owinąć boczek wokół tymianku; związać sznurkiem kuchennym.
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj wiązkę tymianku i gotować 3 do 4 protokół.
Dodać cebulę i czosnek. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać pozostałe składniki i gotować na małym ogniu, przykryte, 20 protokół.
Wyjąć tymianek; łyżkę 1/2 sosu do miski.
Przygotuj Grill gazowy na dwupoziomowe ciepło (500 do 550 w jednym obszarze i około 300 w innym). Wytrzyj ruszt do gotowania olejowanymi ręcznikami papierowymi. Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami, posypać solą i pieprzem, skropić olejem.
Grilluj skórkę kurczaka bokiem w dół na obszarze o wysokiej temperaturze 5 do 7 minut. Przenieść kawałki do chłodniejszego obszaru, przewracając, i gotować 20 protokół, pokryte. Łyżka sosu z patelni na stronie skóry i gotować kurczaka, aż natychmiastowy odczyt mierzy termometr 160 w najgrubszej części (lub pokroić na próbę), 15 do 20 minut.
Dodać wilgoć. Solanka kurczaka za pomocą roztworu soli, cukru i przypraw. Mięso będzie pulchne i wchłonie przyprawy, więc smak nie jest tylko na skórze. (Działa to również bardzo dobrze na wieprzowinę i krótkie żeberka.)
Ustaw dwie strefy cieplne. Utwórz strefę gorącą i strefę średnią do niskiej. Jednym z błędów popełnianych przez ludzi jest grillowanie grubszych kawałków, takich jak kurczaka z kością i kotlety wieprzowe, na bezpośrednim wysokim ogniu. Spalą się na zewnątrz i pozostaną surowe w środku.
Zacznij od strony skóry kurczaka. Aby uzyskać chrupiącą, złocistą skórę, połóż ją bokiem w dół nad gorącą strefą i pozwól jej zmienić się w ładny, złoty brąz. Następnie odwróć go na strefę średnią, aby zakończyć gotowanie.
Zrób własny sos barbecue. To proste i będziesz wyglądać jak gwiazda rocka.