Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku
Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku to bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 485 kalorii. Jeśli masz gałkę muszkatołową, czosnek, podudzia z kurczaka i uda oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku, Kurczak Z Czterdziestoma Ząbkami Czosnku, oraz Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kawałki kurczaka posmarować olejem, podsmażyć na brązowo. Dno ciężkiej 6-litrowej zapiekanki przykryć mieszanką selera i podsmażonej cebuli, dodać natkę pietruszki i estragon.
Wlać na nie wermut, posypać solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej,
Połóż kawałki kurczaka na wierzchu.
Posypać ząbki czosnku wokół i między kawałkami kurczaka. Górną część zapiekanki szczelnie przykryć folią aluminiową, a następnie pokrywką (tworzy to hermetyczne uszczelnienie, dzięki czemu para nie ucieka).
Piec w piekarniku nagrzanym do 375 stopni przez 11/2 godzin, bez zdejmowania pokrywy.
Podawać kurczaka, soki z patelni i całe ząbki czosnku z kromkami podgrzewanego chleba francuskiego lub gorących tostów. Czosnek należy wycisnąć z korzenia jego papierowej łuski na chleb lub tosty, rozprowadzić jak masło i zjeść z kurczakiem.