Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku
Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.22 za porcję. Jedna porcja zawiera 1311 kalorii, 100g białka, oraz 88 g tłuszczu. 64 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli koszernej, wina, koniaku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku, Kurczak Z Czterdziestoma Ząbkami Czosnku, oraz Kurczak z czterdziestoma ząbkami czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oddziel ząbki czosnku i wrzuć je do garnka z wrzącą wodą na 60 sekund.
Czosnek odsączyć i obrać. Odstawić.
Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami. Obficie doprawić solą i pieprzem po obu stronach.
Rozgrzać masło i olej w dużym garnku lub piecu holenderskim na średnim ogniu. W partiach, podsmażyć kurczaka w tłuszczu, strona skóry w dół pierwszy, aż ładnie rumiane, o 3 do 5 protokół z każdej strony. Obracaj szczypcami lub szpatułką; nie chcesz przebić skóry widelcem. Jeśli tłuszcz się pali, zmniejsz ciepło do średniego. Po zakończeniu partii przenieś ją na talerz i kontynuuj smażenie całego kurczaka partiami.
Wyjmij ostatniego kurczaka na talerz i dodaj cały czosnek do garnka. Obniżyć ciepło i saute przez 5 do 10 minut, obracając często, aż równomiernie rumiane.
Dodaj 2 łyżki koniaku i wina, wróć do wrzenia i zeskrobaj brązowe kawałki z dna patelni. Kurczaka wrzucić do garnka z sokami i posypać liśćmi tymianku. Przykryć i dusić na najniższym ogniu przez około 30 minut, aż cały kurczak jest gotowy.
Wyjąć kurczaka na talerz i przykryć folią aluminiową, aby utrzymać ciepło. W małej misce, ubić razem 1/2 szklanki sosu i mąki, a następnie ubić go z powrotem do sosu w garnku. Podnieść ogień, dodać pozostałą łyżkę koniaku i śmietany i gotować przez 3 minuty.
Dodaj sól i pieprz, do smaku; powinien być bardzo aromatyczny, ponieważ kurczak wydaje się być mdły.
Polać kurczaka sosem i czosnkiem i podawać na gorąco.