Kurczak Wolnoopadający Marsala
Powolny kuchenka kurczak Marsala może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 51g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 117 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka mąki, pietruszki, grzyby i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 92%. Spróbuj Kurczak Wolno Gotujący Marsala, Kurczak Wolnoopadający Marsala, oraz Wolnoopalacz kurczak Marsalan i ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj oliwę z oliwek i czosnek do miski wolnej kuchenki.
W misce wymieszać mąkę, sól i pieprz.
Wlać mieszaninę mąki do dużej zamykanej plastikowej torby; dodać kurczaka do torby, uszczelnić i wstrząsnąć, aby pokryć kurczaka mieszaniną mąki.
Do powolnej kuchenki wlać pokrojonego kurczaka i pokrojone w plasterki pieczarki.
Rozgrzać wino Marsala na małej patelni na średnim ogniu, aż zmniejszy się, 2 do 3 minut; wlać do powolnej kuchenki i przykryć.
Gotować w powolnej kuchence ustawionej na niskim poziomie, aż sos zgęstnieje i kurczak jest gotowany przez, 4 do 5 godzin. Jeśli sos jest zbyt cienki, wymieszać wodę i skrobię kukurydzianą razem w małej misce i wlać powoli do mieszaniny kurczaka. Gotować w powolnej kuchence ustawionej na wysoką, aż zgęstnieje, 15 protokół. Przyprawy dostosować do smaku, udekorować natką pietruszki i podawać.