Kurczak W Stylu Marsala
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka w stylu Marsali. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Jeśli masz pod ręką grzyby, tymianek, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i spłaszcz do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Pokroić na 2-calowe kawałki.
Mąkę, sól i pieprz Połącz w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodać kurczaka; uszczelnić i wstrząsnąć do herbu.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 4 do 5 minut z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Bulion i następne 6 składników połączyć w małej misce.
Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać grzyby; smażyć 3 minuty lub do miękkości.
Dodać mieszaninę bulionu; doprowadzić do wrzenia. Gotować na średnim ogniu 4 minut lub aż gruby, stale mieszając. Wymieszać z masłem. Łyżka do kurczaka.
Posypać natką pietruszki.