Kurczak w sosie wiśniowym Marsala
Kurczak w sosie wiśniowym Marsala to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i zbierz sól, połówki piersi kurczaka, wiśnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak z musztardowym sosem Mascarpone Marsala, oraz Kurczak z pieczarkami w sosie Marsala Wine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wiśnie i Marsalę w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 45 sekund, i odstawić.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjąć kurczaka z patelni, posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Przykryć i ogrzać.
Dodaj masło do patelni i gotuj, aż masło się rozpuści.
Dodać szalotki i tymianek; smażyć 1 minutę lub do miękkości. Wymieszać w bulionie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać mieszankę wiśniową, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu 2 minuty lub aż sos jest lekko gęsty.
Podawać kurczaka z sosem.