Kurczak w sosie pieczarkowym Boursin
Kurczak z sosem grzybowym Boursin może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 279 kalorii, 26g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz piersi z kurczaka, ser boursin, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 79 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przyniesiona przez pieczoną Bree. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Pieczarka Ziemniaczana Boursin Au Gratin, Panko Crusted Portobello Mushroom with Boursin, duszony jarmuż, and Heirloom Tomato, oraz Nowojorskie steki z sosem Boursin i Merlot.
Instrukcje
Piersi kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i dobrze doprawić solą i pieprzem. Odwróć je i przyprawić drugą stronę.
Gotować kurczaka w dużej patelni na średnim ogniu z olejem roślinnym, aż brązowy z jednej strony, o 5 protokół. Odwróć, zmniejsz ciepło do średniego i przykryj. Gotować około 15 minut więcej, lub aż kurczak osiągnie 160 stopni F.
Przenieść na talerz i przykryć folią aluminiową, aby utrzymać ciepło. (Jeśli użyłeś kurczaka ze skórką, wylej wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu).
Dodać grzyby i masło do patelni.
Dodać szalotkę i gotować, aż zacznie mięknąć, o 1 minutę.
Dodaj wino do patelni i zeskrobać wszystkie kawałki z dna patelni. Gotować, aż wino gotuje prawie całą drogę.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić serem Boursin i natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Polać kurczaka sosem Boursin. Smacznego!