Kurczak w sosie musztardowym koperkowym

Kurczak w sosie musztardowym koperkowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.17 za porcję. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka soli, udka kurczaka, koperek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać mieszankę ziaren, możesz podążać za tym daniem głównym z Jogurt miodowy i jagody mieszane z pełnoziarnistymi goframi jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 39%. Spróbuj Grillowany kurczak z sosem musztardowo-koperkowym, Precel-Kurczak W Sosie Musztardowo-Koperkowym, oraz Kotlety z kurczaka pieczone na patelni z sosem Klonowo-musztardowym koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w talerzu lub płytkiej misce. Kurczaka osuszyć, następnie udekorować nogi, po 1 na raz, w mące, wytrząsając nadmiar.
Przenieść na arkusz papieru woskowego, układając kurczaka w 1 warstwie.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy kurczak, strony skóry w dół pierwszy, obracając się raz, 6 do 8 minut w sumie.
Przenieść kurczaka na talerz, a następnie wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni.
Dodaj szalotki na patelni i sauté, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor, 2 do 3 protokół.
Dodaj wino i deglaze patelni przez gotowanie, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki.
Dodać bulion, musztardę i pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie powrót kurczaka na patelnię, strony skóry do góry, wraz z soków z płyty, i gotować na umiarkowanym ogniu, pokryte, aż kurczak jest gotowane przez, o 25 protokół.
Przełożyć kurczaka na półmisek i gotować sos, aż zmniejszy się do około 1 szklanki i lekko zagęszczony, 3 do 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z koperkiem, a następnie polać sosem kurczaka.