Kurczak W Pomarańczach
Kurczak w pomarańczach to דל פחמימות,zny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 993 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Migdałowy Drobiazg Ze Świeżych Jagód jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Izraelskie Skórki Pomarańczowe W Czekoladzie, Zapiekanka z jagnięciny dla dwojga z rukolą, awokado i sałatką z krwawej pomarańczy, oraz Kurczak Okruchowy.
Instrukcje
W płytkiej misce ubić jajka i sok pomarańczowy. W innej misce wymieszaj bułkę tartą, paprykę, sól i skórkę pomarańczową. Kawałki kurczaka zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie w mieszaninie okruchów.
Miejsce, skórą w dół, w natłuszczonej 13-in. x 9-po. naczynie do pieczenia; skropić masłem.
Piec w temperaturze 400° C przez 30 minut. Obrócić kurczaka; piec w temperaturze 350° przez 20 minut. Top z plasterkami pomarańczy i posypać natką pietruszki. Wróć do piekarnika na 5-10 minut lub do momentu, aż soki będą jasne.