Kurczak w garnku z duszonymi warzywami
Jeśli masz mniej więcej 1 godzina i 50 minut do spędzenia w kuchni, jeden garnek kurczaka z duszonymi warzywami może być super bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 965 kalorii, 57g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $5.79 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 101 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kurczaka, masła, bekonu i ziół, takich jak estragon. Sprawdza się jako drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Duszona pieczeń z warzywami, Pieczeń duszona w piecu z warzywami, oraz Duszony Kurczak Z Warzywami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Kurczaka doprawić do środka i na zewnątrz solą i pieprzem.
Masło rozgrzać w naczyniu żaroodpornym, aż skwierczy, a następnie wziąć 10 minut, aby brązowy kurczaka ze wszystkich stron.
Wyjąć kurczaka z naczynia, a następnie podsmażyć boczek, aż będzie chrupiący.
Dodać ziemniaki i szalotki, a następnie gotować, aż dopiero zaczyna brązowieć. Kurczaka Nestle wśród warzyw, wlać do wina, następnie garnek-pieczone, niezakłócony, przez 1 godzinę lub aż kurczak jest gotowane.
Po 1 godzinie wyjmij kurczaka i umieść patelnię z powrotem na ogniu. Groszek wymieszać z sokami maślanymi, dodając odrobinę wody, jeśli patelnia jest sucha, następnie gotować na wolnym ogniu, aż groszek się ugotuje. Na koniec dodajemy soki z wypoczętego kurczaka, następnie mieszamy z ziołami i podajemy z kurczakiem.