Kurczak Valdostano

Kurczak Valdostano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 34g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka mąki, rosół z kurczaka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 73 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, Najlepszy Rozdrobniony Kurczak Do Potraw Z Kurczaka + Domowy Rosół Z Kurczaka, oraz Kurczak Popeye Tso (Kurczak generała Tso wykonany z samorodków kurczaka Popeye ' a) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko mąkę piersi kurczaka, wytrząsając nadmiar mąki. Na dużej patelni na małym ogniu, roztopić masło / margarynę.
Dodać kurczaka i saute aż lekko rumiane, o 2 protokół z każdej strony.
Wyjąć łopatką z rowkiem i odstawić na bok.
Zwiększ ciepło do średnio niskiego poziomu.
Dodać grzyby i saute, aż soki są renderowane, o 4 protokół.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o 1/4, o 3 do 4 protokół. Zwiększ ciepło do średniej wysokości.
Dodać bulion, pietruszka i pieprz i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Na wierzchu każdą pierś kurczaka kromką prosciutto i plasterkiem sera fontina. Powrót kurczaka na patelnię i gotować tylko do rozpuszczenia sera.
Przełożyć kurczaka na poszczególne talerze i przed podaniem polać każdy sosem grzybowym.