Przepis Kurczak tikka Masalan jest gotowy w około 9 godzin i 28 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 34g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 5. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz olej canolan, ryż basmati, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Kurczak tikka masala, jak zrobić kurczaka tikka masala, paneer Tikka masala (sanjeev kapoor), jak zrobić paneer Tikka masala, oraz Najlepszy Kurczak Tikka Masala.
Instrukcje
1
Połączyć czosnek i imbir na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
2
Posypać solą i zacieru do pasty przeciągając i naciskając szeroki bok noża na mieszaninę kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Połącz mieszankę czosnku, jogurtu i kolejnych 5 składników (przez zmieloną czerwoną paprykę) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Pomarańcza, Skórka
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Dodać kurczaka; uszczelnić i marynować w lodówce 8 do 24 godzin, obracając worek od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Umieścić pomidory w robocie kuchennym; proces aż puree do środka 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
6
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
7
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Dodaj kolendrę, paprykę, kurkumę i zmieloną czerwoną paprykę; gotuj 1 minutę. Przecier pomidorowy wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż gruby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kurkuma
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
11
Rozgrzej grill lub brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
Kasztany Wodne, Julienne
12
Podczas sosu masala simmers, usunąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynaty. Nawlecz kurczaka na 4 (12-calowe) metalowe szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki Metalowe
13
Umieść szaszłyki na ruszcie lub patelni brojlerów; gotować 3 minuty. Przekręcić szaszłyki nad; gotować 3 minut lub aż rumiane ze wszystkich stron, ale nadal niedogotowane w centrum (kurczak zakończy gotowanie w sosie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Brojlerów
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, Julienne
14
Usuń kurczaka ze szaszłyków; Dodaj do sosu masala. Wymieszać w soli i garam masala; przykryć i dusić dodatkowe 6 minut lub aż kurczak zostanie wykonana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
15
Wyjąć z ognia; wymieszać z jogurtem i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
16
Podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw.
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa pikantność Veltlinera łączą się, tworząc fascynujący owocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatną kwasowość owocową. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!
Aromas of ripe apples and a typical Veltliner spiciness marry to create a fascinating fruit bouquet. On the palate, the wine is soft and juicy, supported by a fine fruit acidity. Very harmonious, allowing for perfectly smooth drinking. Simply charming!