Kurczak Teriyaki
Kurczak Teriyaki może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 6 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 30g białka, 23G tłuszczu i w sumie 369 kalorii. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to japońskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, mielonego imbiru, sherry i sosu sojowego. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Skrzydełka z kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki, Skrzydełka z kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki, oraz Kurczak Teriyaki (Tori No Teriyaki) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz sos sojowy, olej, brązowy cukier, sherry w razie potrzeby, imbir i czosnek w proszku;dodaj podudzia. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 4 godziny lub na noc, od czasu do czasu obracając.
Odcedź i wyrzuć marynatę.
Ułóż kurczaka w jednej warstwie na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 35-45 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże 180°, a soki będą czyste.