Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 55g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 727 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.28 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Mieszanka podudzi z kurczaka, sól i mielony pieprz, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Bez mąki migdałowe ciasteczka imbirowe jako deser. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów japońskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Skrzydełka kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki, Kurczak Teriyaki (Tori No Teriyaki), oraz Krewetki Teriyaki i jak zrobić własny sos teriyaki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wymieszaj sos sojowy, cukier, 1 łyżeczka czarnego pieprzu, skrobia kukurydziana i 1/2 szklanki zastrzeżonego soku ananasowego razem w rondlu, aż cukier całkowicie się rozpuści; dodaj cebulę, czosnek i imbir. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować, aż sos zgęstnieje, o 5 protokół.
Dokładnie opłucz udka kurczaka, pałeczki i skrzydełka; osusz papierowymi ręcznikami. Kurczaka ułożyć w naczyniu do pieczenia, doprawić solą i pieprzem.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut.
Polać kawałki ananasa kawałkami kurczaka; szczotkować kurczaka obficie sosem i wracać do piekarnika na 30 minut, szczotkując sosem co około 10 minut.