Kurczak Tandoori

Kurczak Tandoori
Przepis Tandoori kurczak może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 45 minut. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,07 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kopru włoskiego, mieloną kurkumę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kurczak Tandoori, Tandoori Z Kurczakiem, oraz Kurczak Tandoori dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby marynaty, toast goździki, całe chiles, oba rodzaje nasion kardamonu, nasiona kolendry, nasiona kopru i Nasiona kozieradki w patelni żeliwnej aż pachnące, 3 minut lub tak, potrząsając patelni. Następnie wlej przyprawy do młynka do przypraw i zmiel je, aż uzyskasz drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Nasiona KozieradkiNasiona Kozieradki
Nasiona KardamonuNasiona Kardamonu
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
W dużej misce, ubić razem mieszankę przypraw właśnie wykonane z jogurtu, olej, ocet słodowy, sól, mielony cynamon, papryka, kurkuma, pieprz cayenne, czosnek i imbir, aż dobrze połączone. Powinien pachnieć niesamowicie! Smak i dostosować z większą ilością soli, jeśli jest to potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Ocet SłodowyOcet Słodowy
KurkumaKurkuma
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rezerwa 1/3 szklanki marynaty i odstawić; masz zamiar zrobić sos z tej zastrzeżonej marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
Ukłuj uda kurczaka widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
5
Dodać uda do reszty marynaty i wrzucić do herbu. Marynować co najmniej 1 godzinę w lodówce, a co najwyżej przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
6
Kiedy jesteś gotowy do gotowania, linia blachy do pieczenia z folią, i włączyć brojlerów na.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Umieść każde udo kurczaka na blasze do pieczenia, upewniając się, że każdy z nich jest pokryty marynatą, ale nie pływa w nim. Ugotować udka kurczaka pod brojlerem, aż zacznie czernieć, o 5 protokół. Następnie przekręć piekarnik na 350 i gotuj, aż termometr do mięsa włożony w mięsistą część uda zarejestruje 160 stopni F, kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Podczas gotowania kurczaka wlać zarezerwowaną marynatę do małego rondla, wraz z 1/2 szklanki wody i miodu. Doprowadzić do delikatnego wrzenia na średnim ogniu, cały czas ubijając. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
10
Zdjąć z ognia i wlać do małej miski lub sosu łodzi do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Udka kurczaka podawać na półmisku ze świeżym wyciśnięciem limonki i skropionym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa pikantność Veltlinera łączą się, tworząc fascynujący owocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatną kwasowość owocową. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn