Kurczak Tandoori
Kurczak Tandoori może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 78 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz jogurt, mieloną kurkumę, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2137 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prawie Tandoori Kurczak, Kurczak Tandoori, oraz Kurczak Tandoori dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej olej na małej patelni na średnim ogniu, a następnie ugotuj kolendrę, kminek, kurkumę, cayenne, garam masala i paprykę, często mieszając, aż będzie pachnący (około 2-3 minut).
Niech ostygnie całkowicie.2
Schłodzoną mieszankę przyprawowo-olejową ubić do jogurtu, następnie wymieszać z sokiem z cytryny, czosnkiem, solą i imbirem.3
Wytnij głębokie cięcia (do kości) w 3-4 miejscach na kawałkach nogi/uda. Wystarczy wykonać 2-3 cięcia, jeśli używasz oddzielnych podudzi i ud. Kurczak zalać marynatą, przykryć i schłodzić przez co najmniej godzinę (najlepiej 6 godzin), nie dłużej niż 8 godzin. 4 Przygotuj grill tak, aby jedna strona była dość gorąca na bezpośrednim ogniu, druga strona chłodniejsza, a nie na bezpośrednim ogniu. Jeśli używasz węgla drzewnego, pozostaw jedną stronę grilla bez węgli, więc masz gorącą stronę i chłodniejszą stronę. Jeśli używasz grilla gazowego, wystarczy włączyć połowę palników. Użyj szczypiec, aby wytrzeć ruszty z grilla papierowym ręcznikiem nasączonym olejem roślinnym. Wyjmij kurczaka z marynaty i otrząśnij nadmiar. Chcesz kurczaka, ale nie ponurego.
Kawałki kurczaka położyć na gorącej stronie grilla i przykryć. Gotować 2-3 minuty przed sprawdzeniem. 5 przekręć kurczaka tak, aby był brązowy (nawet trochę zwęglony) ze wszystkich stron, a następnie przenieś go na chłodną stronę grilla. Przykryć i gotować przez co najmniej 20 minut, do 40 minut (lub dłużej) w zależności od wielkości kurczaka i temperatury grilla. Kurczak jest gotowy, gdy jego soki są czyste.
Pozostawić na co najmniej 5 minut przed podaniem. Jest również świetny w temperaturze pokojowej lub nawet zimno następnego dnia.
Podawać z naan i Indyjskim flatbread, lub z indyjskim ryżem, z jogurtem na bazie raita na boku.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc]()
Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc
Chenin jest niezwykle wszechstronnym winogronem, zdolnym do wytwarzania doskonałych win w wielu różnych odmianach, od późnych zbiorów po słomkowe wino do klasycznego wytrawnego Chenin, a nawet Méthode Champenoise. Ten przykład to cudownie żywy, intensywny, owocowy i pięknie wyważony wytrawny Chenin Blanc. Aromaty zielonych jabłek i białej brzoskwini zapraszają do soczystego, ale napiętego podniebienia. Głębia owoców jest tym, co wyróżnia to wino. Wykazuje dużą trwałość smaku i świeżości, która utrzymuje się na podniebieniu długo po tym, jak wino zniknie. Bardzo indywidualny charakter tego wina sprawia, że jest idealnym towarzyszem ciepłych letnich dni i długich, spokojnych wieczorów.