Kurczak smażony stek z białym sosem 2
Nigdy nie można mieć zbyt wiele południowych przepisów, więc dać kurczaka smażony stek z białym sosem 2 spróbować. Jedna porcja zawiera 1187 kalorii, 66g białka, oraz 57 g tłuszczu. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka pieprzu cayenne, okrągły stek, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć maślankę, można śledzić to danie główne z Placek Maślany jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 40 minut. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chicken-Fried Steak & Gravy, Stek z kurczaka smażony z sosem, oraz Chicken-Fried Steak & Gravy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla kurczaka smażony stek: Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Stek pokroić na 4 równe porcje.
Mąkę połączyć, czosnek w proszku, cebula w proszku, papryka, cayenne, 2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu w misce. Podzielić na dwa naczynia do pieczenia.
Maślankę umieścić w średnim naczyniu do pieczenia, dodać pozostałą połowę przypraw i doprawić solą i czarnym pieprzem.
Drąż kawałki steków kilka na raz w pierwszym naczyniu z przyprawionej mąki i odkleić nadmiar. Następnie zanurz w maślance i pozwól, aby nadmiar spłynął. Pogłębiać w drugim naczyniu z przyprawionej mąki i odkleić nadmiar.
Umieść kawałki steku na stojaku do pieczenia ustawić na blasze do pieczenia, podczas gdy olej nagrzewa.
Umieść 1 cal oleju w dużej żeliwnej patelni, aż osiągnie 350 stopni F na termometrze.
Dodaj stek, 2 kawałki na raz, i gotować, aż złoty kolor z obu stron.
Wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i doprawić solą. Powtórz z pozostałym mięsem.
Przenieś mięso do stojaka ustawionego na blasze do pieczenia i umieść w piekarniku, aby utrzymać ciepło podczas przygotowywania sosu.
Usuń wszystkie, ale 2 łyżki tłuszczu z patelni, pozostawiając chrupiące kawałki z panierki.
Dodać boczek i gotować, aż złoty kolor i chrupiące.
Wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Powrót patelni do pieca na średnim ogniu.
Ubić mąkę na patelni i niech gotować przez 1 minutę. Powoli ubić ciepłe mleko i nadal gotować, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Wymieszać z grubą śmietaną i tymiankiem, doprawić solą i dużą ilością czarnego pieprzu.
Podawać po 1 kawałku steku na osobę z odrobiną sosu i udekorowane kilkoma kawałkami boczku.
Dekoruj gałązkami tymianku i pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.