Kurczak Sauté z karmelizowanym sosem imbirowym
Kurczak Sauté z karmelizowanym sosem imbirowym to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Mieszanka cukru, olej canolan, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Saute Z Sosem Paprykowym, Kurczak Saute z sosem Mango, oraz Karmelizowany kurczak imbirowy z lepkim ryżem.
Instrukcje
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cukier do patelni; gotować 1 minutę lub aż cukier rozpuszcza się i jest lekko rumiane.
Połączyć sos sojowy, chile Pasta, i imbir w małej misce; dodaj do patelni.
Dodaj rosół z kurczaka, olej sezamowy i kurczaka na patelnię; gotować 5 minut lub aż kurczak zostanie wykonany, od czasu do czasu mieszając.
Wyjąć kurczaka z patelni łyżką szczelinową. Dusić SOS 10 minut lub aż lekko zgęstnieje. Powrót kurczaka na patelnię; wrzucić do płaszcza.
Posypać równomiernie pieprzem i solą.