Kurczak Prowansalski

Kurczak Prowansalski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka prowansalskiego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 66g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 853 kalorie. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz olej do gotowania, rozmaryn, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Podobne przepisy to Kurczak Prowansalski, Kurczak Prowansalski, oraz Kurczak Prowansalski.

Instrukcje

1
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu. Kurczaka przyprawiamy po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i przekładamy na patelnię. Gotować kurczaka, aż rumiane, obracając, o 8 protokół w ogóle.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Wyjmij kurczaka z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
5
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zaczyna mięknąć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodaj wino na patelni i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj pomidory, rozmaryn, tymianek, oliwki, pastę anchois, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnchoisPasta Anchois
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
8
Dodać udka z kurczaka i pałeczki i wszelkie nagromadzone soki. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
9
Dodać piersi i gotować, aż kurczak jest po prostu zrobić, o 10 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
10
Dodać pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
11
Propozycje Menu: proste pieczone młode ziemniaki lub gotowana fasolka szparagowa byłyby doskonałe z odważnymi smakami tutaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
12
Rekomendacja win: istnieje wiele ciekawych win z regionu Prowansji, które będą idealne do tego dania. Dla lżejszego, letniego wina poszukaj róż z tego regionu. Jeśli wolisz czerwony, spróbuj Ctes de Provence.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn