Kurczak Po Marokańsku
Marokański kurczak wymaga około 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.72 za porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, tabbouleh wymieszać, woda, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć śliwki można śledzić to danie główne z Kostka brukowa ze śliwkami i rabarbarem jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Po Marokańsku, Kurczak Po Marokańsku, oraz Kurczak Po Marokańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i brązowy z jednej strony. Włączyć i dodać cebulę; kontynuować gotowanie, aż cebula i kurczak są rumiane.
Odcedzić nadmiar tłuszczu. Wymieszać pomidory, sok, suszone śliwki, ziele angielskie, sól i pieprz, do smaku. Przykryć i gotować 5 minut na średnim ogniu.
Odkryć i dusić około 10 minut, aż sos zgęstnieje i kurczak jest zrobione; obracając kurczaka i mieszając sos od czasu do czasu.
Tymczasem połączyć wrzącą wodę i tabbouleh. Przykryć i odpocząć przez 5 minut.
Dodać natkę pietruszki do tabbouleh i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać kurczaka i sos na łóżku tabbouleh.