Kurczak Piri-Piri

Kurczak Piri-Piri
Kurczak Piri-Piri wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 106 kalorii. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz masło, kurczaki, marynatę piri-piri i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 39%. Spróbuj Południowoafrykański Kurczak Piri-Piri, Piri-kurczak piri z pikantnym ryżem, oraz Kurczak Piri Piri z pikantnym ryżem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka opłukać i osuszyć; odciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu. Umieścić kurczaka w dużej misce. Wymieszać marynatę piri-piri, zalać kurczakiem i obrócić na kawałki. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub do 1 dnia, okazjonalnie zmieniając kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Szczypcami podnieś kurczaka z marynaty, dobrze spuść i połóż się na grillu nad solidnym łożem średnich węgli lub średnim ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 4 do 5 sekund; trzymaj butelkę z wodą pod ręką, aby ugasić wszelkie rozbłyski); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować, obracając od czasu do czasu, aż skóra będzie dobrze rumiana, a mięso w kości nie będzie już różowe (wycięte do testu), w sumie 35 do 40 minut; szczotkować od czasu do czasu marynatą do około 10 minut przed zakończeniem kurczaka. Jak kawałki są wykonane, przenieść na talerz i przykryć luźno folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Wlać pozostałą marynatę do 1 1/2 - do 2-Quart patelni na średnim ogniu. Mieszając od czasu do czasu, doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu; dostosować ciepło do utrzymania gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać masło i mieszać, aż stopi się i włączone; włączyć ciepło do niskiej i mieszać od czasu do czasu, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
5
Wlać sos do małej miski lub dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Udekoruj kurczaka klinami cytrynowymi i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn