Kurczak Piri-Piri
Kurczak Piri-Piri wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 106 kalorii. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz masło, kurczaki, marynatę piri-piri i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 39%. Spróbuj Południowoafrykański Kurczak Piri-Piri, Piri-kurczak piri z pikantnym ryżem, oraz Kurczak Piri Piri z pikantnym ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka opłukać i osuszyć; odciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu. Umieścić kurczaka w dużej misce. Wymieszać marynatę piri-piri, zalać kurczakiem i obrócić na kawałki. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub do 1 dnia, okazjonalnie zmieniając kurczaka.
Szczypcami podnieś kurczaka z marynaty, dobrze spuść i połóż się na grillu nad solidnym łożem średnich węgli lub średnim ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 4 do 5 sekund; trzymaj butelkę z wodą pod ręką, aby ugasić wszelkie rozbłyski); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować, obracając od czasu do czasu, aż skóra będzie dobrze rumiana, a mięso w kości nie będzie już różowe (wycięte do testu), w sumie 35 do 40 minut; szczotkować od czasu do czasu marynatą do około 10 minut przed zakończeniem kurczaka. Jak kawałki są wykonane, przenieść na talerz i przykryć luźno folią, aby utrzymać ciepło.
Wlać pozostałą marynatę do 1 1/2 - do 2-Quart patelni na średnim ogniu. Mieszając od czasu do czasu, doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu; dostosować ciepło do utrzymania gotować.
Dodać masło i mieszać, aż stopi się i włączone; włączyć ciepło do niskiej i mieszać od czasu do czasu, aż będzie gotowy do podania.
Wlać sos do małej miski lub dzbanka.
Udekoruj kurczaka klinami cytrynowymi i podawaj z sosem.