Kurczak pieczony z miodem i cytryną
Pieczony kurczak z miodem i cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz sól i pieprz, miód, cytryna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony Kurczak Miodowo-Cytrynowy, Pieczony Kurczak Miodowo-Cytrynowy, oraz Kurczak Pieczony Miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieść pierś kurczaka w połowie między dwoma arkuszami papieru woskowego. Za pomocą pounder mięsa, wałek do ciasta lub dno małej patelni, delikatnie Funt kurczaka aż równomiernie spłaszczone. Powtórz z pozostałym kurczakiem.
Roztopić masło z miodem w małym rondlu na średnim ogniu. Mieszaj, aż będzie gładka i wymieszana.
Ułóż kurczaka w naczyniu do pieczenia wystarczająco dużym, aby pomieścić go w jednej warstwie. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać rozgrzaną mieszankę miodu na kurczaka i umieścić plastry cytryny na wierzchu.
Przykryć naczynie do pieczenia luźno folią i piec, aż kurczak będzie nieprzejrzysty i twardy w dotyku, o 20 protokół.
Łyżka soków z dna naczynia do pieczenia na kurczaka i cytryny kilka razy.
Kurczaka posypać rozmarynem.