Kurczak pieczony z kolendrą pomarańczową z czerwoną cebulą
Pomarańczowo-kolendrowy Pieczony kurczak z czerwoną cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1009 kalorii, 75g białka, oraz 67 g tłuszczu każdy. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mieloną kolendrę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Glazurowana marchewka i cebula Cipollini z kolendrą i pomarańczą, Paprikan i kolendra przetarte steki z salsą pomarańczowo-Kolendrową, oraz Żeberka pieczone z pomarańczową cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 F. ułóż cebulę w metalowej patelni.
Umieść kurczaki na wierzchu i włóż skrzydła pod ciała. W małej misce, połączyć marmoladę, olej, kolendra, 2 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu.
Rozłóż mieszaninę na kurczakach i piecz, aż zostaną ugotowane, około 1 godziny, 15 minut(temperatura wewnętrzna 165 F).
Przenieść kurczaki i cebulę na talerz i odstawić na 10 minut. Odcedzić kapiące patelnie do miski.
Odstawić na 5 minut. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni i wyrzucić.
Kurczaki i cebulę podawać z pozostałymi sokami. Bezstresowa Wskazówka: używanie dwóch średnich kurczaków zamiast jednego dużego skraca czas pieczenia o co najmniej godzinę i 15 minut. Marmolada sprawia, że szybko i łatwo francuski styl pomarańczowy glazury.