Kurczak pieczony w liściach laurowych
Kurczak pieczony w liściach laurowych może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 55g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 770 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.18 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś łodygi selera, pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony kurczak z cytryną, czosnkiem i świeżymi liśćmi laurowymi, Pieczony cały labraks z liśćmi laurowymi, oraz Prażone Orzechy Nerkowca I Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kurczaka, usuń i wyrzuć podroby i szyję z kurczaka; przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. 1/2 łyżeczki soli i pieprzu wcierać pod spulchnioną skórę oraz nad piersiami i pałeczkami.
8 liści laurowych umieścić pod luźną skórką; pozostałe 8 liści laurowych umieścić w zagłębieniu.
Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka.
Umieścić seler, marchew i cebulę w jednej warstwie na patelni.
Ułożyć kurczaka, pierś do góry, na wierzchu warzyw.
Piec w temperaturze 375 przez 40 minut.
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 450 i piec dodatkowe 20 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 17
Używając szczypiec lub izolowanych gumowych rękawic, usuń kurczaka z patelni, lekko przechylając, aby odsączyć soki.
Wyjąć warzywa z patelni łyżką szczelinową; rezerwy.
Aby przygotować sos, umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym w szklanej miarce o pojemności 2 filiżanek.
Wlać brandy do worka; dodać kapiele z patelni.
Odstawić 2 minuty (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij dolny róg torby.
Spuścić krople do miarki, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Powrót warzywa na patelnię.
Dodaj mieszaninę brandy, bulion, i śmietana na patelni; gotować 10 minut na średnim ogniu, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Wyjąć warzywa z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; wyrzucić.
Mąkę i wodę wymieszać w małej misce, mieszając trzepaczką, aż do uzyskania zawiesiny; dodać zawiesinę i 1/4 łyżeczki soli na patelnię, stale mieszając. Gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje.
Usunąć skórę z kurczaka i wyrzucić. Odrzuć liście laurowe. Pokroić kurczaka i podawać z sosem.