Indywidualne Czekoladowe Maliny Pieczone Alaski
Need a bezglutenowa i przyjazna dla fodmap przystawka? Indywidualne czekoladowe Maliny pieczone Alaskas może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.38 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać kakao w proszku, cukier, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Indywidualne Alaski Pieczone, Cherry-Chocolate Pieczone Alaskas, oraz Pieczone Alaski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Posmaruj 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia, a następnie ułóż dno papierem woskowym i papierem maślanym.
Roztopić czekoladę i masło w metalowej misce ustawionej nad rondlem z ledwo gotującej się wody, mieszając, aż będzie gładkie.
Wyjąć miskę z patelni i ubić 3/4 szklanki cukru do mieszaniny czekoladowej.
Ubić całe jajka i sól, następnie przesiać kakao i ubijać, aż się połączy.
Wlać ciasto na patelnię do pieczenia, rozłożenie równomiernie, i piec w środku piekarnika, aż tester wyjdzie z kilku okruchów przylegających, 20 do 25 protokół. Fajne ciasto na patelni na stojaku 5 minut, następnie odwrócić na stojaku i ostudzić całkowicie.
Pokrój ciasto na 6 równych kawałków, a następnie ułóż 1 kawałek w każdym naczyniu z tarki, przycinając, aby pasował. 1/2 szklanki), następnie zamrozić, przykryć, aż lody staną się twarde, około 25 minut (nie pozwól, aby lody stały się twarde, chyba że zrobisz to z wyprzedzeniem-patrz uwaga kucharzy, poniżej).
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Ubić białka i szczyptę soli z mikserem elektrycznym, aż po prostu trzymać miękkie szczyty.
Dodać pozostałe 1 1/2 szklanki cukru trochę na raz, ubijając z dużą prędkością, i kontynuować ubijanie, aż białka po prostu trzymać sztywne, błyszczące szczyty, o 5 minut w mikserze stojącym lub o 12 minut z handheld.
Wyjąć zapiekane naczynia z zamrażarki i Kopiec bezy nad lodami i ciastem, rozprzestrzeniając się na krawędź zapiekanego naczynia.
Piec na blasze do pieczenia w środku piekarnika, aż złoty kolor, o 6 protokół.
* Lody i ciasto można zamrozić w zapiekanych naczyniach, przykrytych, do 1 dnia.
Pozostawić do zmiękczenia w temperaturze pokojowej 15 minut przed pokryciem bezą. * Białka w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.