Kurczak pieczony w garnku z pieczarkami
Ten przepis służy 30 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 101 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, brukselkę, kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kurczak pieczony rozmarynem z pieczarkami, oraz Kurczak pieczony na patelni z pieczarkami i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozprowadź tymianek, liście laurowe i rumianek na dnie dużej, głębokiej, emaliowanej żeliwnej zapiekanki. Doprawić kurczaka do środka i na zewnątrz solą i pieprzem i ustawić bezpośrednio na aromaty. Przetrzyj wierzch ptaka 3 łyżkami masła.
Zwinąć ciasto na pizzę w linę, która jest wystarczająco długa, aby otoczyć zapiekankę. Docisnąć ciasto na brzeg zapiekanki i przykryć pokrywką, wciskając je do ciasta. Uszczypnij ciasto lekko na pokrywkę, aby całkowicie zamknąć garnek. Piecz kurczaka w środku piekarnika przez 1 godzinę i 10 minut.
Zdejmij pokrywkę, pękając ciasto i przekłuj udo, aby upewnić się, że ptak jest ugotowany. Wymień pokrywkę i pozostaw kurczaka na 5 minut.
Tymczasem na dużej patelni roztopić pozostałą 1 łyżkę masła.
Dodać brukselkę, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, aż tylko zwiędną.
Brukselkę przełożyć na talerz.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 5 protokół; wyrzucić czosnek.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż zmiękną i lekko rumiane, o 10 protokół.
Dodać mieszaninę demiglace i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zmniejszona, o 5 protokół.
Przełożyć kurczaka na deskę do krojenia i odcedzić soki z patelni do miarki. Usuń tłuszcz z soków, a następnie dodaj soki do grzybów.
Wyjąć skórkę z kurczaka i pokroić mięso z piersi.
Odetnij nogi, przecinając je na dwie części każda. Na talerzu ułożyć kurczaka na brukselce, na wierzchu łyżkę pieczarek i sosu i podawać z kawałkami upieczonego ciasta do pizzy, do maczania.