Kurczak pieczony na ogniu z polewą z tamaryndowca-melasy
Kurczak pieczony na ogniu z Tamaryndowcem-glazura melasy to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 827 kalorii, 69g białka, oraz 45g tłuszczu. Za $3.98 za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz proszek ancho chile, brązowy cukier, koncentrat tamaryndowca i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Pieczony Tempeh z polewą Tamaryndową, słodkimi ziemniakami i pieczoną ciecierzycą, Schab wolno pieczony z melasą i polewą balsamiczną, oraz Schab wolno pieczony z melasą i polewą balsamiczną.
Instrukcje
Rozgrzej masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj do miękkości.
Dodaj pozostałe składniki i gotuj przez 15 minut.
Umieść miksturę w blenderze i zmiksuj, aż będzie gładka. Wróć do rondla i gotuj dodatkowe 15 do 20 minut lub do zgęstnienia. Rozgrzej grill.
Posmaruj kurczaka olejem roślinnym i dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj kurczaka przez 6 do 7 minut z każdej strony lub na złoty kolor i ugotuj.
Wyjmij kurczaka z grilla i posmaruj sosem.