Kurczak Pieczony Na Cydrze

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka pieczonego na cydrze. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 623 kalorie, 43g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz pod ręką wodę, gałązki pietruszki z płaskimi liśćmi, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać liść laurowy można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Pieczony Na Cydrze, Cider-pieczona Sałatka z dyni i jarmużu z winegretem jabłkowym, oraz Jabłecznik Glazurowany Pieczony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w rondlu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż sól się rozpuści.
Zdjąć z ognia; całkowicie schłodzić.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Wlać solankę do plastikowej torebki o pojemności 2 litrów.
Dodać kurczaka; foka. Przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc, obracając torbę od czasu do czasu.
Doprowadzić 2 filiżanki cydru do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż cydr zgęstnieje i zmniejszy się do 1/4 szklanki (około 15 minut). Odstawić.
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić solankę. Pokroić kurczaka na sucho papierowymi ręcznikami.
Włożyć połówki cebuli, natkę pietruszki i czosnek do jamy. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka. Wiązać nogi.
Umieścić kurczaka na stojaku brojlerów patelni.
Piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę i 30 minut lub aż termometr zarejestruje 17
Wyjąć z piekarnika(nie wyłączać piekarnika). Ostrożnie usunąć i wyrzucić skórę. Zapiekać kurczaka z połową zmniejszonego cydru; powrócić do piekarnika 400 na 10 minut.
Wyjąć z piekarnika; podlać pozostałą redukcją cydru.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Odcedzić kapiele do małej miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Podawać jus nad kurczakiem.