Kurczak Pieczony Na Boczku
Boczek pieczony kurczak może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 32G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 6 i kosztuje 1,73 zł za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 11 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Mieszanka soli i pieprzu, papryka, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak pieczony z ziemniakami i boczkiem, Kurczak pieczony z boczkiem i jabłkiem, oraz Kurczak Pieczony Na Boczku Z Ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (220 stopni C).
Masło utrzeć na całym kurczaku. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Umieść marchewki w jamie i zwiąż nogi razem.
Na patelni ułożyć pierś z kurczaka.
Ułożyć paski boczku na wierzchu kurczaka i zabezpieczyć wykałaczkami.
Na patelnię wlać bulion wołowy - nie polewać boczkiem.
Piec przez 15 minut w nagrzanym piekarniku, zmniejszyć ogień do 350 stopni F (175 stopni C). Podlać bulionem. Kontynuuj pieczenie przez 1 godzinę i 15 minut lub aż temperatura wewnętrzna wyniesie 180 stopni F (82 stopni C), gdy zostanie podjęta w najgrubszej części uda. Podlewać co 15 minut bulionem.
Usunąć boczek i wyrzucić wykałaczki. Piecz kurczaka jeszcze przez 15 minut, aby zbrązowić skórę.
Przełożyć na talerz i zdjąć krawaty. Możesz jeść boczek, ale najlepiej wyrzucić marchewkę.