Kurczak Pieczony Na Boczku

Kurczak Pieczony Na Boczku
Boczek pieczony kurczak może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 32G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 6 i kosztuje 1,73 zł za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 11 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Mieszanka soli i pieprzu, papryka, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak pieczony z ziemniakami i boczkiem, Kurczak pieczony z boczkiem i jabłkiem, oraz Kurczak Pieczony Na Boczku Z Ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Masło utrzeć na całym kurczaku. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Umieść marchewki w jamie i zwiąż nogi razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
4
Na patelni ułożyć pierś z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Ułożyć paski boczku na wierzchu kurczaka i zabezpieczyć wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
6
Posypać papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
7
Na patelnię wlać bulion wołowy - nie polewać boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec przez 15 minut w nagrzanym piekarniku, zmniejszyć ogień do 350 stopni F (175 stopni C). Podlać bulionem. Kontynuuj pieczenie przez 1 godzinę i 15 minut lub aż temperatura wewnętrzna wyniesie 180 stopni F (82 stopni C), gdy zostanie podjęta w najgrubszej części uda. Podlewać co 15 minut bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Usunąć boczek i wyrzucić wykałaczki. Piecz kurczaka jeszcze przez 15 minut, aby zbrązowić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
10
Przełożyć na talerz i zdjąć krawaty. Możesz jeść boczek, ale najlepiej wyrzucić marchewkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
BoczekBoczek
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn