Kurczak Parmezan
Parmezan z kurczaka wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 3,55 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 577 kalorii, 65g białka, oraz 17g tłuszczu. Jest to dość drogie przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Taste of Home wymaga oleju canolan, sosu do spaghetti, połówek piersi z kurczaka i parmezanu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 91%, co jest wybitne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i okłady z parmezanu, Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i okłady z parmezanu, oraz Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i okłady z parmezanu.
Instrukcje
Brązowy kurczak w oleju na dużej żaroodpornej patelni na średnim ogniu.
Dodaj sos do spaghetti i grzyby. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże 170°.
Posyp serami. Broil 4-6 w. od ognia przez 3-4 minuty lub do stopienia sera.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Wino Barbera
Parmezan z kurczaka naprawdę dobrze komponuje się z winem Chianti, Montepulciano i Barbera. Gdy kurczak jest połączony z sosem pomidorowym i serem, poradzi sobie z lekkim lub średnim czerwonym winem. Ponieważ jest to danie włosko-Amerykańskie, wybraliśmy włoskie wina. Tenuta di Capraia Chianti Classico z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Tenuta Di Capraia Chianti Classico]()
Tenuta Di Capraia Chianti Classico
Chianti Classico Tenuta di Capraia to wino o optymalnej złożoności i strukturze. Rubinowo-czerwony kolor z fioletowymi odcieniami. Intensywny i bogaty aromat, winny, owocowy. Przyjemne nuty wiśni, orzeźwiające i dobrze wyważone z nutami zintegrowanej żywej taniny.