Kurczak Parmezan
Przepis Kurczak parmezan może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 40 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 5108 kalorii, 62g białka, oraz 528g tłuszczu każdy. Na 5,82 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz liście pietruszki, śmietanę, pierś z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i Parmezanowe okłady z kurczaka, Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem, oraz Kurczak Parmezan.
Instrukcje
Rozgrzać olej do 350 stopni F.
Wszystkie przyprawy wymieszać, a następnie podzielić na 2 części. Pierś kurczaka przyprawić połową przyprawy po obu stronach.
Dodaj połowę pozostałej przyprawy i 3 łyżki posiekanej świeżej pietruszki do bułki tartej i wymieszaj. Kurczaka zanurz w mące, następnie w jajkach, a następnie w bułce tartej. Kurczaka smażyć na złoty kolor, około 3 do 5 minut). Dusić sos marinara w rondlu na średnim ogniu.
Umieścić 2 plastry sera mozzarella na każdej piersi.
Wlać rozgrzany sos marinara na ser, skropić białym sosem i podawać.
Czosnek i śmietanę rozgrzać w średnim rondlu, aż się ugotuje. Wyłączyć ogień, dodać masło i energicznie ubijać, aż do całkowitego włączenia.
Dodać 1 łyżkę świeżej pietruszki i doprawić solą i pieprzem.