Kurczak Okra Kiełbasa Gumbo

Kurczak Okra Kiełbasa Gumbo
Przepis Kurczak Okra kiełbasa Gumbo jest gotowy w około 2 godziny i 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. To danie główne ma 606 kalorii, 32G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 18. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zapas kurczaka, wodę, okrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kiełbasa Andouille i Gumbo z kurczaka ze smażoną okrą, Gumbo z kurczaka i Okra, oraz Kurczak i Okra Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść sól, czarny pieprz, przyprawa Cajun, i czosnek w proszku, z mąką w 1 galon zip typu worek.Umyć części kurczaka i dobrze wysuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
Posypać więcej przypraw Cajun i odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.(Jeśli nie masz tłuszczu z boczku pod ręką, użyj tego czasu, aby wytworzyć tłuszcz z 1/2 funta boczku.).w dużym garnku, około 12 quart, podgrzej oliwę z oliwek i tłuszcz z boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Włożyć kurczaka do worka z przyprawioną mąką i wstrząsnąć do płaszcza. Upuść kurczaka na patelnię i brązowy go, aż Na zewnątrz jest złoty. W razie potrzeby zrób to w dwóch partiach. Pozostałą w torbie mieszankę mąki należy zachować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wyjąć kurczaka i dodać mieszaninę mąki z worka do oleju. Na małym ogniu dokładnie wymieszać zasmażkę. Pozostawić na wolnym ogniu przez 30-45 minut, mieszając dokładnie co 5-6 minut lub mniej. Nie pozwól mu przypalić. Lepiej trzymać ciepło niżej, częściej mieszać i brać maksymalną ilość czasu, a następnie ryzykować przypalenie zasmażki, która sprawi, że będzie gorzka. Efektem końcowym powinna być gładka pasta w Kolorze mahoniu, kilka odcieni ciemniejszych niż masło orzechowe.Podczas gdy to jest browning, posiekać paprykę, cebulę i seler. Czosnek zmielić. Pokrój każde ogniwo kiełbasy na pół wzdłuż, a następnie połóż się płasko na desce i pokrój w plastry 3/8".Gdy zasmażka stanie się gładka i bogata, dodaj paprykę, cebulę, czosnek, seler i kiełbasę. Mieszaj, aż warzywa zwiędną, a cebula będzie przezroczysta. Ad liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I NiebieskimBarwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I Niebieskim
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
Cienki-Cienki-
5
Dodaj jedną puszkę pomidorów i ich płyn i dobrze wymieszaj. Kontynuuj dodawanie drugiej puszki pomidorów, bulionu i wody powoli, dobrze mieszając między każdym dodatkiem, aby zapobiec grudkom. Doprowadzić do wrzenia. Powrót kurczaka do garnka i pozostawić na wolnym ogniu, aż kurczak spada z kości, o 40 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Wyjąć kurczaka i odstawić do ostygnięcia, aby mięso można było usunąć z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
7
Dodać pokrojoną okrę, tymianek i ryż. Pozostawić do gotowania na małym ogniu przez 40 minut lub aż ryż jest gotowy.Wyreguluj przyprawy solą, pieprzem i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala

Składniki

454papryka habanerowędzona kiełbasa andouille, pokrojona na kawałki wielkości kęsa (jeśli masz świeże andouille, podsmaż linki, aby można je było pociąć później)wędzona kiełbasa andouille, pokrojona na kawałki wielkości kęsa (jeśli masz świeże andouille, podsmaż linki, aby można je było pociąć później)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetłuszcz z boczku (lub 8 oz. boczek pokrojony w kostkę, zastrzegamy rumiane kawałki)tłuszcz z boczku (lub 8 oz. boczek pokrojony w kostkę, zastrzegamy rumiane kawałki)2słonina wieprzowasłonina wieprzowa3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana paprykaposiekana papryka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesól przyprawowa Lawry'ssól przyprawowa Lawry's2warzywo (np. szpinak)1/2 puszki (3 uncje) koncentratu pomidorowego1/2 puszki (3 uncje) koncentratu pomidorowego2kilogramypomidorypomidory2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany selerposiekany seler2kilogramykurczak (ok. 4-4 1/2 funta, pokrojony na kawałki)kurczak (ok. 4-4 1/2 funta, pokrojony na kawałki)3Średnia żółta cebula, posiekana(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka2warzywo (np. szpinak)tymianek (lub 10 -12 świeżych gałązek tymianku, około 6 cali w pakiecie)tymianek (lub 10 -12 świeżych gałązek tymianku, około 6 cali w pakiecie)4largesząbki czosnku, Duże, mieloneząbki czosnku, Duże, mielone1warzywo (np. szpinak)półksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego907papryka habanerookra, plastry 1/4 cala (lub 20 oz. mrożone posiekane)okra, plastry 1/4 cala (lub 20 oz. mrożone posiekane)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala18trochę posiekanej cukiniisól, czarny pieprz i czerwony pieprz do smakusól, czarny pieprz i czerwony pieprz do smaku4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować Granbazan Etiquetan Ambar Albarino. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.
Granbazan Etiqueta Ambar Albarino
Granbazan Etiqueta Ambar Albarino
Bladozłoty kolor, z błyszczącymi refleksami cytryny w kierunku krawędzi. Wielka złożoność węchowa, odzwierciedlająca wyraźnie cechy odmianowe z aromatami świeżych owoców siewnych, ananasa, zielonego jabłka, cytryny i banana. Przepyszne z chrupiącą kwasowością. Elegancki, zrównoważony i przyjemny posmak.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia18
Magazyn